Кашкавал на фурна в гювечета

25/07/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавал на едро ренде. В съд поставяме брашното и го разбъркваме с част от млякото. Към тях добавяме яйцата и разбиваме всичко с тел.

Готовата смес добавяме към настъргания кашкавал и доливаме останалото мляко, като внимаваме места да не стане много течна.

Предварително намазваме дъното и стените на гювечетата с половината от маслото. Разпределяме равномерно самата смес в съдовете и отгоре поставяме парченца от останалото масло.

Гювечетата слагаме в студена фурна и печем на умерена температура до готовност.

Когато преценим, че са готови, премахваме капачетата и оставяме да се запекат. Сервираме директно със съда.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: