Пуешко задушено

17/07/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф701403973
"Месото просто пада от кокалите, а вкусът е - неповторим направо, затова и така от сърце ви препоръчваме тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 533
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата299
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото. Сложете го в тенджера с малко мазнина и запържете, докато промени цвета си.

Налейте бирата, сложете солта и черния пипер. Изчакайте леко да се изпари алкохолът и намалете котлона.

Затворете с капак и задушете за 15 минути, като разбърквате от време на време. Внимавайте да не остане без течност (ако е нужно налейте малко вода), но и не наливайте много. Целта е месото да се задуши, сготви и остане на мазнина накрая.

Нарежете лука на полумесеци. Когато месото стане готово, добавете лука. Запържете за 5 минути и налейте 1-2 с.л вода.

Затворете капака и задушете за 5 минути. Отворете, разбъркайте и отново сложете 1-2 с.л вода.

Изчакайте да изври водата, омекне лука и изключете. Сервирайте, докато е топло.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: