Вкусно панирано филе от акула

13/07/2019
Румяна С.
отРумяна С.Новак262042
"Има много начини за приготвяне на филе от акула, но този ни е любим, с винаги гарантиран вкусен резултат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • филе от акула - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • галета - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си на парчета филето от акула.

Овкусяваме го леко със сол и черен пипер и го оставяме на решетка или гевгир да се отцеди хубаво.

Панираме си парчетата, като потапяме в разбито яйце, след което овалваме в галета и накрая пак във яйце.

След което слагаме в сгорещеното олио всяко едно парче, пържим от двете страни до готовност.

Гарнираме панираната риба с лимон и салатка.

Бон Апети! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: