Чудна вечеря от пилешко и свинско месо

09/07/2019
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1489140515225
"Не просто чудна, а направо за чудо и приказ е тази вечеря "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 693
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 500 г
  • пилешки плешки - 2 бр.
  • пресни картофи - 400 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. стар
  • доматен сок - 250 мл
  • кисели краставички - 7 бр.
  • чубрица - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри късчета, сипете ги в йенски съд и поръсете с подправките. Разбъркайте много добре и прибавете лука, плешките, чушката и моркова.

Обелете картофите и нарежете краставичките на тънки ивици. Прибавете картофите и хубаво разбъркайте всичко да се смесят вкусовете.

Сипете доматения сок и останалите подправки плюс 1 к.ч. вода. Сложете капака и печете във фурна на 200 градуса.

Когато започне да се запича, извадете и прибавете киселите краставички.

Печете без капак гозбата до извиране и запичане.

След изваждане поръсете вечерята от пилешко и свинско месо с магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: