Моето сполучливо домашно сирене

05/07/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваПомощник Готвач13263315
"Най-вкусно е сиренето, когато си го приготвите сами, а ето и сполучлива рецепта за него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 262
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • краве мляко - 5 л
  • мая за сирене - 1 к.л.
  • калций - 5 капки
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л. по желание
  • За съхранение
  • вода - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате млякото в голяма тенджера и слагате на котлона на среден огън да се свари. С термометър измервате - трябва да достигне около 38 градуса, когато достигне тая температура, снемате от котлона.

В малка купа слагате киселото мляко, мая за сирене и калций, разбърквате хубаво и сипвате сместа в тенджерата и пак разбърквате.

Сипвате сместа в тензух и оставяте да престои така около два часа да се изцеди водата. После слагате сиренето на чиния, режете на четири парчета и посолявате, ако искате.

Ако искате домашното сирене да е твърдо и да издържи много време, правите в една кутийка смес от 1 чаша вода, сол и лимонена киселина и оставяте сиренето вътре.

Така това сполучливо домашно сирене се запазва дълго време.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: