Прасковен сладкиш с яйчен крем

03/07/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак209292091
"Изкушенията са за това - за да ги изядете до последната трохичка и не позвалявайте да ви убеждават в противното "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 262
  • Преглеждания за месеца715
  • Преглеждания за седмицата123
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо си пригответе яйчния крем, за да има време да се охлади. В малка тенджерка налейте прясното мляко, добавете 1 цяло яйце, 2 с.л. захар, 1 с.л. брашно и сложете съда на котлона. Започнете да бъркате веднага, докато кремът се сгъсти.

Отнемете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Разбърквайте крема от време на време, за да не се образува отгоре коричка. Нарежете прасковите на резени, поръсете с 2 с.л. захар и полейте със сока на половин лимон.

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. Прибавяйте по малко от рикотата и разбивайте на най-ниската степен на миксера до хомогенизиране.

Пресейте брашното с бакпулвера, прибавяйте го на малки порции към яйчената смес, бъркайки с дървена лъжица.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре изсипете крема и върху него наредете прасковите.

Изпечете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180°C фурна за около 35 мин.

Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 10 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: