Топла салата от печени чушки и пресни подправки

02/07/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. жълти
  • червен лук - 1 глава, кромид
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • винен оцет - 3 с.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган, сипете ситно нарязания лук и накълцаните на лентички чушки и ги запържете на умерен огън около 10 мин, докато омекнат.

Прибавете наситнените магданоз и босилек и пържете още 5 мин, след което налейте оцета и задушавайте 2 мин.

Оставете салатата да поизстине, след което я прехвърлете в салатиера и я подправете със сол и черен пипер на вкус. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: