Точена баклава с ядки и розова вода

02/07/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете еластично тесто от брашното, разбитите яйца, малко сол и хладка вода и го разделете на топки с големината на орехи.

От тях разточете много тънки кори (около 80-100 броя) и ги сложете една върху друга, като ги поръсвате с нишестето.

В намазана с олио тава ги наредете, като ги наръсвате с разтопеното масло, и на 20-25 кори сложете плънка от предварително счуканите ядки (можете да използвате и само един вид ядки около 400 г) и канелата.

Нарежете баклавата на ромбове или правоъгълничета, полейте я с останалата мазнина и я изпечете в умерена фурна до златисто.

Като изстине, я залейте с горещ захарен сироп, приготвен от захарта и 3 ч.ч. вода и ароматизиран с ванилията и розова вода, и я поднесете след като престои 24 часа. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: