Пълнени печени домати с яйца

28/08/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак446
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразеният грах се вари, без да се размразява и се отцежда, след което се залива с част от сгорещеното масло.

Доматите се измиват и откъм дръжката им се отрязва капаче, издълбават се и се посоляват. Подреждат се в тавичка и се запичат десетина минути.

Изваждат се от фурната и във всеки домат се счупва по едно яйце, и се прибавя съответна част от останалото масло, след което отново се запичат във фурната до готовност на яйцата.

Свареният грах се поставя в чиния, а върху него се нареждат запечените пълнени домати. Ястието се украсява с клончета от магданоз и веднага се поднася.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: