Ябълков пай в микровълнова

12/09/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак446
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се смесват и се пресяват.

Заедно с яйцата, захарта, настърганата лимонова кора и маслото се замесва тесто, което се слага на хладно място да престои.

Ябълките се обелват, почистват се от семенната им част и се нарязват на резени.

Смесват се със стафидите, лимоновият сок, канелата, ванилията и ябълковият сок и се слагат в микровълновата печка при 600 Вт за 4 мин.

Прибавя се размитото с малко вода нишесте и се държи още 1 мин при същата мощност.

От тестото се отделя малка част, а останалото се разстила в подходяща намаслена форма, като краищата му се подвиват нагоре.

Върху него се изсипва ябълковата смес, а върху нея се оформя решетка от тънки ивици тесто.

Ябълковият сладкиш се пече в предварително загрята печка при 600 Вт и включена електрическа фурна (250°C) 25 мин.

Накрая ябълковият пай в микровълнова се поръсва с пудра захар. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: