Задушено месо с лапад

04/09/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте нарязаното на парченца, колкото локум, месо с наситнения лук, накълцаните копър и магданоз, сол и черен пипер и го оставете да престои 1-2 часа.

На дъното на кръгла йенска тенджера наредете 1/3 от попарените листа от лапад, отгоре – половината месо, след това – другата 1/3 от листата и т.н, като завършите с листа. Между всеки ред ръсете с маслини.

Затиснете отгоре с чинийка, залейте с вода, сложете тук-там бучици масло и оставете ястието да ври на тих огън 30 мин., ако листата са консервирани, или 1 час, ако са пресни.

Поднесете ястието, нарязано на триъгълници като торта. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: