Свински филенца на барбекю

15/05/2013
Ирина
отИринаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 275
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 200 г филета
  • кетчуп - 2 с.л.
  • оцет - 1 1/2 с.л. оцет
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • вода - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от кетчуп, оцет, захар, сол и вода и ги объркайте добре.

Леко начукайте свинските филенца и ги поръсете с черен пипер. Поставете месото в дълбок съд и го залейте с приготвената марината. Оставете ги да отлежат поне 5-6 часа / най-добре едно денонощие/ в хладилник.

Загрейте грила и печете филетата по 15 минути от всяка страна, като през цялото време ги мажете с марината.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: