Печени картофи с бутчета в йенска тенджера

11/09/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 големи
  • бекон - 200 г
  • картофи - 1 кг
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 2 клонки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на парчета, бекона – на кубчета, измитите добре лимони – на 4 ладийки, скилидките чесън – на филийки и ги изсипете върху измитите със студена вода и подсушени бутчета, наредени в намазнена йенска тенджера.

Поръсете с игличките розмарин (без клонките), сол и черен пипер на вкус, сложете ястието да се пече около 50 мин. по средата на сгорещена до 190 градуса фурна и го поднесете веднага.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: