Запеканка със свинско и зеленчуци

02/10/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбъркайте нарязаното на кубчета свинско месо с накълцаните на едро 3 скилидки чесън, дафиновите листа, 1 ч.л. мащерка и розмарина, наръсете със сол и черен пипер, залейте с виното, което сте разбъркали с 3 с.л. зехтин, похлупете и оставете сместа да пренощува в хладилника.

Отцедете в гевгир месото, но не хвърляйте маринатата, изпържете го за 5 мин. в тиган с останалия сгорещен зехтин, като бъркате постоянно, наръсете го с черен пипер и сол и го свалете от огъня.

Отделно запържете за 3 мин. в половината загрято масло ситно нарязаните лук, домати, моркови и останалия чесън, добавете ½ от маринатата, от която сте махнали дафинови листа и чесъна, и варете 5 мин.

В намаслена тава редувайте нарязаните на кръгчета картофи, наръсени с малко мащерка, черен пипер и сол, тънки резени кашкавал, зеленчукова смес и продължете така, докато свършат продуктите, като завършите с картофи и кашкавал.

Отгоре настържете останалото масло, полейте с бульона и останалата марината, завийте тавата с алуминиево фолио и печете 45 мин., след което отстранете фолиото и печете още 15 мин.

Поднесете готовата Запеканка със свинско и зеленчуци, докато е още топла. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: