Панирана риба с паста Патафри

06/06/2019
"Универсална рецепта за панирана риба с паста Патафри, която всеки може да приготви у дома "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на порции, посолете го, прибавете черния пипер, сока от лимона и виното и го оставете да престои 2-3 часа.

През това време разбийте жълтъците с бирата за пастата Патафри, прибавете постепенно брашното при непрекъснато бъркане до получаване на гъста еднородна каша и разбъркайте с белтъците, които предварително сте разбили на твърд сняг, и малко сол.

Отцедете рибата от маринатата, потопете я в готовата панировка и я изпържете до златисто на силен огън.

Смесете майонезата, горчицата, ситно нарязаните лук, копър и краставички, сипете соса за риба в каничка и го поднесете с панираната риба. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: