Апетитна царевична крем супа

03/06/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера с дебело дъно и запържете в него дребно нарязаните кромид и праз, добавете накълцаните люти чушки и задушавайте още 1 мин.

Сипете царевицата, налейте бульона и млякото и сложете супата да заври на силен огън, след което го намалете и я варете без капак 20 мин., докато царевицата омекне.

Извадете няколко лъжици царевични зърна, пасирайте останалата супа, подправете я на вкус със сол и бял пипер и върнете обратно отделените зърна.

Разпределете готовата кремсупа на порции, сложете на всяка по лъжица сметана и поръсете отгоре с наситнената червена чушка. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: