Рибни кюфтета от цаца

02/06/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 600 г
  • оцет - 80 мл
  • царевично брашно - 50 г или галета
  • яйце - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете цацата в оцет за 40 минути.

Яйцата се разбиват с брашното и се подправя със сол на вкус и черен пипер. Получава се смес като на тази за кекс, покрива се с фолио и се прибира в хладилник.

Накиснатата цаца се мели в месомелачка на най-ситната част.

Добавя се към сместа, омесва се добре и отново се прибира в хладилник за 15 минути.

Оформят се рибни кюфтенца. Ако се затруднявате при оформянето, добавете накисната филийка хляб или галета/царевично брашно.

Изпечете или изпържете в сгорещено масло.

Аз предпочетох да ги приготвя на барбекю, но са пригодени и за други термични обработки.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: