Хрупкав пържен толстолоб

29/05/2019
Анабел
отАнабелНовак35
"Хрупкав толстолоб, дебела сянка и студена бира - готови сме за лятото "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • брашно - 6 с.л. пшеничено
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените рибени котлети се осоляват и оставят за около два часа покрити в хладилник.

В широка чиния се смесват двата вида брашно, куркумата, червеният и черният пипер.

Всяко парче толстолоб се овалва от всички страни и се слага в тиган със сгорещено олио.

Рибата се пържи и от двете страни до получаване на хрупкава златиста коричка.

Пърженият толстолоб се слага върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете пържения толстолоб с гарнитура по желание.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: