Рулца от свински пържоли с орехова панировка

19/06/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 бр. от свински врат
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 100 г, смлени
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, подсушете ги, начукайте ги внимателно, като се стараете да не нарушите целостта им, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

Сипете в голяма чиния брашно, потопете от двете страни пържолите, навийте ги на рулца и ги закрепете с клечки за зъби.

Разбийте в дълбока купа яйцата и топнете в тях едно по едно рулцата, след което ги оваляйте добре от всички страни в друга чиния, в която сте сложили смлените орехови ядки.

Сгорещете в тиган голямо количество олио и изпържете рулцата, като внимавате да не прегорят, затова ги обръщайте непрекъснато. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: