Кайгана с яйца по турски

24/05/2019
"Толкова лесно ще я приготвите и толкова ще ви хареса, че всеки ден ще я правите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45 190
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • кисело мляко - 500 г
  • масло - 1 с.л. краве или маргарин
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в тавичка маслото, изсипете млякото, разбъркайте със ситно нарязания чесън, солта и черния пипер и бъркайте, докато млякото поеме мазнината и се сгъсти.

След това от ниско счупете яйцата на очи, поръсете ги с червения пипер и ги печете в умерена фурна, докато белтъците забулят жълтъците, след което поднесете кайганата със ситно нарязания копър. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: