Баклавички с орехи и канелен сироп

29/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Нежни баклавички, топящи се в устата, с които знаем, че не бива да прекаляваме, но просто не можем да спрем да хапваме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 265
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в касерола и поставете на котлона. Добавете шушулката ванилия за допълнителен аромат и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст захарен сироп.

Счукайте в хаванче или накълцайте ситно орехите.

Разтопете маслото за намазване. Поставете кора за баница върху плота, намажете я с масло, поръсете обилно със захар и поставете отгоре втора кора. Разпръснете от орехите и навийте на тънко рулце.

Поставете в тавата и повторете с останалите кори до изчерпване на продуктите.

Намажете сладките рулца с масло и отгоре и прехвърлете тавата в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути.

Охладете захарния сироп и добавете чаена лъжичка канела, настържете кората на един лимон и изстискайте и сока от плода.

Разбъркайте и залейте горещата баклава. Оставете сладкиша да престои в хладилник за една нощ и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: