Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук

27/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Откъдето и да го погледнете - това са две рецепти за великолепни ястия - остава само да ги опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и пилешките дробчета на кубчета и поставете в тенджера. Добавете лука, нарязан на едро, залейте с пилешкия бульон и поставете съда на умерен огън.

Добавете сушените сини сливи, клонките прясна мащерка и оставете месото да се вари на умерен огън.

Сипете кафявата захар в касерола и поставете на котлона. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и когато захарта се разтопи, прибавете. Намалете котлона и оставете лука да се карамелизира бавно, докато омекне напълно.

След това добавете маслото, червеното вино, няколко клончета прясна мащерка и продължете да готвите, докато лукът омекне и сместа се сгъсти до консистенция на сладко.

Прехвърлете сварените пилешки гърди, дробчета и сини сливи в блендера.

Добавете чаена чаша от бульона от варенето, подправете със сол и черен пипер и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен пастет. Добавете уискито и блендирайте повторно за кратко.

Прехвърлете пастета в подходящ съд, залейте с разтопено масло и прибете в хладилника за няколко часа, докато маслото стегне напълно и образува характерния твърд слой върху пилешкия пастет.

Гарнирайте охладения пастет със сладко от карамелизиран лук и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: