Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук

21/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър385111
"Изискан кейк за онези, които знаят как да се наслаждават на живота, похапвайки вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер. Смесете бакпулвера с прясното мляко, разбъркайте и добавете при яйцата.

Добавете солта, мащерката и зехтина. Нарежете зелените маслини на ситно и прибавете и тях към сместа. Почистете аспержите с помощта на белачка.

Отделете връхчетата за отгоре, а стеблата нарежете едро и прибавете в сместа за соления кейк. Сипете брашното поетапно и разбъркайте. Последно добавете козето сирене и прехвърлете сместа във форма за печене.

Подредете връхчета на аспержите върху кейка и поставете в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.

За чътнито наржете червения лук на фини полумесеци. Разтопете захарта в съд на котлона и добавете лука.

Карамеризирайте на умерен огън докато омекне напълно и добавете чери доматите, нарязани на половинки.

Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и гответе чътнито още 20 минути докато добие консистенция на сладко.

Прехвърлете в купичка и сервирайте като допълнение към соления кейк с аспержи и козе сирене.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: