Глазирани свински ребърца и печени картофи

20/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Това, да приготвиш свински ребърца и да не ги глазираш, си е истински грях според кулинарната библия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 590
  • Преглеждания за месеца937
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За ребрата
  • свински ребра - 1 кг
  • кетчуп - 200 г
  • уиски - 100 мл
  • мед - 150 г
  • балсамов оцет - 50 мл
  • сос уорчестър - 50 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За картофите
  • пресни картофи - 600 - 700 г
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • морска сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете в касерола доматения кетчуп, уискито, меда, соса Уорчестър, балсамовия оцет и горчицата.

Пресовайте скилидките чесън в сместа, добавете пушения червен пипер, лютия червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре всичси съставки за маринатата, поставете съда на умерен котлон. Когато сместа заври, свалете от котлона.

Поставете свинските ребра върху лист алуминиево фолио и залейте с горещата марината. Увийте ребрата във фолиото и прехвърлете в тава.

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за половин час, след което отворете фолиото и печете за още половин час на 180 градуса.

Направете успоредни прорези по пресните картофи на разстояние от милиметър и дълбочина 2/3.

Разпръснете клонките прясна мащерка в тавата за печене и разположете картофките отгоре.

Нарежете на филийки скилидките чесън и добавете в тавата. Подправете с морска сол. Добавете парченца масло върху картофите и прехвърлете във фурната на 220 градуса за 35-40 минути.

Полейте горещите картофи с тънка струйка мед и сервирайте като гарнитура към печените свински ребърца.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: