Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна

16/05/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор41617422412
"Човек не може да опита от всичко на този свят, но непременно трябва да опита Гаврос и зарган в кокосова панировка на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гаврос - 300 г
  • черноморски зарган - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • кокосово брашно - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - около 50 мл за подмазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гаврос е дребна гръцка рибка, подобна на нашата черноморска цаца.

Черноморският зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия.

Подариха ми от двата вида по няколко рибки и реших да ги приготвя по малко по-различен начин.

Гавросът и зарганът изчистих от вътрешностите. Измих и оставих да се отцедят от водата.

Посолих рибите с малко сол и черен пипер.

Всяка рибка напудрих с кокосово брашно - то има свойството да абсорбира течност.

Подгответе тава намаслена със зехтин, с незалепващо покритие.

Заргана навих на кръг, за да не ми заема много място в тавата. Подредете рибите в тавата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятно зачервявяне.

Рецептата е подходяща за тези, които се хранят здравословно.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: