Кремсупа от червена леща и сладки картофи

15/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"С кадифена консистенция и вкус, който ще допадне на всеки заклет лакомник "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 602
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук и поставете да се вари в подсолена вода. Прибавете нарязани едро моркова и сладките картофи. Оставете зеленчуците да се сварят до полуготовност и добавете червената леща Оберон.

Нарежете едро скилидките чесън и добавете.

Запечете семената кимион в сух тиган за кратко. Прехвърлете в хаванче и счукайте ситно кимиона. Добавете в супата. Когато лещата се свари, свалете съда от котлона. Пасирайте супата до гладък крем и добавете течната сметана и маслото. Овкусете с чаена лъжичка бял пипер и къри и разбъркайте финално.

Загрейте олио в тигана и добавете печените фъстъци. Овкусете с чаена лъжичка люто чили и супена лъжица пушен червен пипер. Запържете ядките за кратко и прехвърлете в купичка.

Гарнирайте кремсупата от червена леща и сладък картоф с пикантните фъстъци и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: