Пълнени чушки със сирене и яйца в сос Бешамел

06/05/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру119260112615
"Лятото искаме нещо по-свежо, затова залагаме на тази вкусна вариация на пълнени чушки с ароматен сос Бешамел "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 131
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от кочана и семената.

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, нарязания магданоз и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Нарежете домата на 12 резена, те ще служат за капаче на чушката. Напълнете чушките със смес и поставете резен домат отгоре.

Подредете чушките в тава, намазана с олио, и поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете за около 15 минути.

През това време си направете Бешамела, в тиган разтопете маслото и добавете брашното, бъркате до лека промяна на цвета на брашното.

На тънка струя към тях наливайте студеното прясно мляко при непрекъснато бъркане, за да не останат бучки брашно и варите до леко сгъстяване.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете соса от котлона. Залейте пълнените чушки със соса и ги върнете във фурната, печете до лек загар на чушката.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: