Пуйка с кестени

08/05/2013
Димитрина
отДимитринаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 904
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да приготвите плънката. Сварете кестените като направите предварително разрези върху обвивката им. След около 15-20 минути ги извадете. Обелете ги и ги намачкайте с вилица.

Добавете към тях сланината и магданоза, нарязани на ситно, галетата, настърганата лимонова кора, маслото и подправките. Разбъркайте с яйцето и напълнете пуйката.

Сместа не трябва да изпълва пуйката напълно, а само около 3/4 от нея. Покрийте гърдите на пуйката с останалата сланина. Покрийте с фолио и печете на слаба фурна около 2 часа. Половин час преди края на печенето, махнете фолиото за да се запече месото.

Соса се приготвя по следния начин:

Изсипете млякото в съд с дебело дъно и поставете вътре главата лук цяла. Добавете индийско орехче и карамфил. Загрейте млякото на бавен огън за около 30 минути като непрекъснато го разбърквате и внимавате да не заври!

Добавете внимателно галетата, при непрекъснато разбъркване, както и половината от маслото, солта и черния пипер. Варите около 20 минути. Отстранявате от котлона, вадите от вътре лука и добавяте останалото масло и сметаната. Разбърквате добре.

Поднасяте пуйката нарязана на порционни парчета и отделно соса. Бон апети ;)))[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: