Лазаня със спанак и сирена

02/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Когато всяка ароматна хапка носи наслада на всички сетива, значи сте се справили отлично с приготвянето на тази лазаня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо851
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете го за кратко, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Налейте поетапно прясното мляко като бъркате енергично, за да не се образуват бучки.

Подправете соса Бешамел със сол и черен пипер и оставете да покъкри на умерен огън докато се сгъсти.

Накрая добавете прясно настъргано индийско орехче и свалете соса от котлона.

Нарежете спанака на едро и го сотирайте в масло. Подправете със сол и черен пипер. Добавете сиренето рикота, накълцания ситно чесън и няколко листа пресен босилек. Разбъркайте и свалете сместа от котлона.

Започнетеда подреждате лазанята, като първо поставете пласт кори на дъното на тавата, покрийте обилно със спаначено-рикотената смес, подредете отгоре слайсове моцарела и покрийте със сос Бешамел.

Повторете до изчерпване на продуктите.

Завършете лазанята със слой от соса, поръсете обилно с настърган пармезан и прехвърлете във фурната на 180-200 градиса за 30-35 мин.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: