Пудинг с козунак, шоколад и бадеми

30/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Десерт, за какъвто всеки уважаващ себе си лакомник може само да мечтае "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо860
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • козунак - 1 бр.
  • кафява захар - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • черен шоколад - 75 г
  • бадеми - 70 г филирани
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на дебели филийки и ги подредете по дъното на тавичка за печене.

Намажете ги обилно с меко масло и оставете настрани.

Разбийте в дълбока купа яйцата заедно с кафявата захар. Добавете прясното мляко и сладкарската сметана.

Разполовете шушулката ванилия, отделете семенцата и ги прибавете. Разбъркайте и залейте козунака с млечно-яйчената смес.

Поръсете обилно сладкиша с парченца черен шоколад и филирани бадеми.

Прехвърлете в загрята фурна на 200 градуса и печете за 20-25 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: