Запеканка от зелен фасул по созополски

08/05/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг, може и от консерва
  • домати - 3 бр., може и от консерва
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 4 бр. сурови
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете зеления фасул, измийте го, нарежете го по дължина на две, сварете го в подсолена вода и го отцедете.

Запържете ситно нарязания лук в половината олио, прибавете надробените домати, останалото олио и накълцания магданоз, посолете и прибавете запръжката към фасула.

Добавете нарязаните на ситно сварени яйца, размесете добре, изсипете в тавичка и залейте с разбитите сурови яйца, разбъркани с 1 ч.ч. кисело мляко.

Запечете ястието в силна фурна, докато се получи приятна розова коричка, и поднесете порциите с лъжица от останалото кисело мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: