Карамелен сладкиш с ябълки

27/04/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте половината захар, облейте с нея дъното на кръгла тавичка, отгоре наредете плътно обелените и нарязани на тънки резенчета ябълки, поръсете с едро начуканите орехови ядки и запечете във фурната много леко (до омекване на ябълките).

Извадете от фурната и изсипете върху готовия блат добре разбитата смес от яйцата с останалата захар, киселото мляко, бакпулвера, ванилията и брашното и изпечете в умерена фурна.

След като карамелената плодова пита изстине, я обърнете върху тортена чиния и я поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: