Агнешка дроб сарма с млечна заливка

24/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър376111
"Не, не е сън, това е истинска сбъдната мечта за всеки лакомник - Ароматна агнешка дроб сарма"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 317
  • Преглеждания за месеца439
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. Оберон
  • лук - 1 глава
  • агнешки дреболии - 1 пакет
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • пресен лук - 3 връзки
  • пресен чесън - 2 - 3 връзки
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.

Нарежете връзките пресен лук на ситно. Загрейте олиото в дълбок съд и сотирайте лука за минута-две. Посолете и подправете с черен пипер. Сипете ориза Оберон и запържете за кратко, докато зрънцата му станат прозрачни.

След това добавете 2 чаени чаши от бульона, в които се варят дреболиите, и гответе, докато оризът поеме течността.

Пригответе заливката за дроб сармата, като разбиете яйцата с киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте финално.

Нарежете агнешките дреболии на парчета. Накълцайте ситно листата пресен джоджен и стръковете пресен чесън. Свалете съда с ориза от котлона и прибавете вътре месото и зелените подправки.

Разбъркайте, добавете лъжица червен пипер и долейте още една чаша от агнешкия бульон.

Залейте със заливката и прехвърлете дроб сармата във фурната на 200°C за 30-35 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: