Картофи с пармезан, розмарин и масло

23/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Всички картофки си мечтаят да се озоват в една тава в компанията на масло, пармезан и уханен розмарин "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 512
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Бланширайте пресните картофки за кратко в подсолена вряща вода.

Накълцайте листенцата на клонките розмарин, поставете в дълбока купа и пресовайте скилидките чесън.

Настържете пармезана на ситно ренде и го прибавете. Налейте зехтина и разбъркайте до получаване на гъста паста.

Извадете бланшираните картофи от водата и ги прехвърлете още горещи в купата при пармезана, розмарина и чесъна.

Разбъркайте добре, за да полепне сместа и прехвърлете в тавичка.

Прехвърлете картофите във фурната и печете за 20-25 минути на 200°C.

Разтопете пакетче масло в касерола на котлона. Когато маслото се разтопи, увеличете температурата и запържете до карамелен цвят. Прецедете кафявото масло през фина цедка и прехвърлете в сосиера.

Залейте ароматните пармезанови картофки с препърженото масло, поръсете финално с пармезан и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: