Агнешко по хайдушки с пролетни подправки

23/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Сега или никога - пригответе за празника най-вкусното агнешко със свежи пролетни подправки и да ви е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 139
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • масло - 150 г
  • брашно - 100 г
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • олио - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и запържете агнешкото месо до златисто. Подправете със сол, черен пипер, сладък, лют и пушен червен пипер.

Почистете връзките пресен лук и пресен чесън и ги нарежете на едро. Поставете ги на дъното на съда, в който ще печете.

Върху тях подредете запечатаните до златисто парчета агнешко и залейте с мазнината от пърженето.

Нарежете едро копъра, магданоза и джоджена и покрийте месото.

Замесете базово тесто от водата и брашното, оформете на плоска лента, с която да уплътните съда, за да се задуши по-добре ястието.

Залейте с около половин литър агнешки бульон, добавете няколко кубчета масло и поставете капака.

Залепете лентата от тесто плътно по ръба на съда и прехвърлете във фурната за час, час и половина на 200°C, след които вашето печено агнешко трябва да е готово.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: