Пълнени тиквички с ориз

17/04/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се остъргват и се отрязват краищата на двете им страни, издълбават се, като се посоляват отвътре и отвън.

Оставят се десетина минути, в което време се приготвя плънката. Оризът се пържи в половината от растителното масло 4 – 5 мин., да стане прозрачен, посолява се, залива се с 5 супени лъжици гореща вода и се оставя на тих огън да набъбне.

Трохите от хляба се навлажняват с прясното мляко и се смесват с нарязаните лук, копър и магданоз, наръсват се с щипка сол и черен пипер и се прибавят към готовия ориз.

Вдлъбнатините на тиквичките се напълват с приготвената смес, след което се нареждат легнали една до друга в тенджерата.

Отстрани се сипва сос, приготвен от 1 чаена чаша гореща вода, в която е размито доматеното пюре и са добавени останалото растително масло и щипка сол.

Ястието от пълнени тиквички ври на тих огън до омекване на тиквичките. Сосът се отцежда и се застройва с яйцето, разбито в киселото мляко.

Наръсва се с пресен копър.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: