Вегетарианска мусака от тиквички

17/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се нарязват на филии. Без да се посоляват и без да се овалват в брашно, се изпържват леко в растителното масло.

В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, оризът. Прибавя се меката част от доматите и щипка сол и сместа се задушава няколко минути.

Твърдата част на доматите се нарязва на кубчета и се разделя на две. Едната част се слага на дъното на намазана тава, върху нея се нарежда пласт от тиквички и върху тях се слагат останалите доматени кубчета.

Наръсват се със сол и червен пипер. Залива се с 1 яйце, разбито в ½ чаена чаша прясно мляко и ястието се пече 30 мин. в умерена фурна.

От останалото растително масло и брашното с щипка сол се прави светла запръжка, която се разрежда в останалото прясно мляко, кипва се няколко минути и се оттегля от огъня.

Като се поохлади, към запръжката се прибавят останалите яйца (разбити) и с този сос се залива мусаката.

Печем нашата вегетарианска мусака до зачервяване. Наръсва се с настърган кашкавал и нарязан магданоз. Поднася се с кисело мляко и салата по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: