Английски коледен кейк

24/11/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • масло - 450 г краве
  • яйца - 8 бр.
  • ром - 1/2 винена чаша или бренди или уиски
  • портокали - 1 бр. сока + настърганата кора
  • лимони - 1 бр. сока + настърганата кора
  • лимонови корички - 115 мг. захаросани
  • бадеми - 115 г
  • стафиди - 150 г
  • череши - 115 г от сладко
  • рачел - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • канела - на вкус
  • ванилия - 1 прахче
  • кориандър - 1 щ.
  • карамфил - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе този английски коледен кейк един месец преди Коледа.

Залейте стафидите със сока от портокала и лимона, прибавете рома и ги оставете да престоят 1 нощ.

На другия ден разбийте на крем маслото, захарта и яйцата и добавете рачел и пресетите заедно брашно, индийско орехче, канела, ванилия, кориандър, карамфил и сол.

Прибавете яйцата, разбъркайте, сипете накиснатите стафиди заедно с рома, настърганите кори от портокала и лимона, начуканите бадеми, черешите и захаросаните лимонови корички и печете в слаба фурна най-малко 4 часа.

От тези продукти се получават един голям и един по-малък кейк, които след като са готови, поставете в пергаментова хартия в затворена кутия.

Кейкът може да се консумира през цялата година, но едно парченце задължително се оставя за следващата Коледа за късмет. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: