Суфле от спанак с гъби

14/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват в малко количество посолена вода и се нарязват много ситно.

Спанакът, измит добре в няколко води, се отцежда и се задушава 5 – 6 мин. с щипка сол без добавка на вода, отцежда се и се нарязва много ситно.

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, която се разрежда със студеното мляко и отварата от гъбите.

Прибавя се към спанака и гъбите, кипва се и след 5 – 6 мин. се отстранява от огъня.

Сместа се подправя на вкус със черен пипер и към нея, като се поохлади, се добавят първо разбитите жълтъци, а след това и разбитите на твърд сняг с щипка сол и 1 капка оцет белтъци.

Суфлето се изсипва в намазан в растително масло съд от огнеупорно стъкло и се пече в силна фурна.

Щом бухне, се поднася със салата от домати и кисели краставички.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: