Плакия от тиквички и корени за супа

07/05/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и керевизът се нарязват на ситно и се задушават до омекване до омекване с щипка сол и 2 супени лъжици от растителното масло, като през време на задушаването се добавя 2 – 3 супени лъжици топла вода.

Тиквичките се остъргват, нарязват се на кръгчета и се посоляват, след което се нареждат керемидообразно в намазана с мазнина тавичка. Наръсват се с черен пипер.

Прибавят се парченца дафинов лист и почистените от костилките маслини. Върху тях се слагат задушените корени, смесени със ситно нарязаните лук, магданоз и копър.

Покриват се с филийки от доматите и лимона (без кората и семките), посоляват се и се заливат с останалото растително масло.

Ястието се слага за 15 мин. в гореща фурна, след което се залива с ½ чаена чаша гореща вода и се пече още 15 мин.

Брашното се размива в малко студена вода, разрежда се с течност до 1 чаена чаша и се прибавя към ястието.

След като се пече още 5 – 6 мин. във фурната, ястието плакия се поднася с кисело мляко и зелена салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: