Мусака с кайма и ориз без заливка

13/04/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте каймата с малко вода, изпържете я в част от олиото до побеляване и изпаряване на водата, объркайте я със солта, червения пипер и чубрицата и я отстранете от огъня.

Отделно в останалото олио задушете нарязания лук, докато омекне, добавете ориза, каймата и накълцания магданоз, разбъркайте, изсипете в подходяща тавичка залейте с вода и печете в предварително загрята фурна, докато оризът омекне, и ястието остане на мазнина.

Порциите с мусаката поднесете, поръсени с черен пипер и ситно нарязан магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: