Диетична салата от мариновани репички и сварени картофи

12/04/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
"В живота не всеки, който е на диета, идва момент, в който си задава въпроса - каква вкусна салата да изям без да си наруша диетата - ето го и отговорът"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Репичките накисваме за 1 час във вода, за да се хидратират.

Картофите обелваме и поставяме във врящия зеленчуковия бульон, овкусен със сол.

След като се сварят, ги отцеждаме от бульона и оставяме да се охладят. Запазете бульона за пилешка или зеленчукова супа.

Нарежете картофите на шайби и ги подредете в порционни чинии. Аранжирането на салатата е по вкуса на всяка домакиня.

Измитите репички нарязваме на тънки шайби. 6 от тях запазваме за аранжиране, като ги оформяме като цвете.

Добавяме и свежи листенца от репички.

В купа сипваме ябълковия оцет, в който съм прибавила малко сол.

Ябълковата саламура ще изтегли течността от резенчетата репички и ще ги направи меки и гъвкави, лесни за оформяне.

След като престоят 20 минути в маринатата, ги отцеждаме.

Подреждаме шайбите стъпаловидно, след което ги завиваме на руло и поставяме в средата.

Оформяме го внимателно, като му придадем форма на цвете. В средата поставяме „тичинки“ от лещени кълнове.

Върху шайбите картофи поръсваме запечени сусамови семена.

Поръсваме със самардала. В маринатата прибавяме зехтин.

Заливаме салатата непосредствено, преди поднасянето ѝ за консумация.

Източник: Ани Шакарян, с малки промени[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: