Лук, пълнен с леща

13/04/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го разполовяваме по дължина. Леко го задушаваме в бульон, изваждаме го и оставяме да изстине. С лъжичка изваждаме част от сърцевината му и я накълцваме.

Нарязваме ситно сланината и я запържваме в олио. Прибавяме накълцания лук. Сваряваме леко лещата в останалия бульон. Смесваме сланината с яйцата, лещата, подправяме с пипер, подсоляваме, добавяме ситно нарязания магданоз.

Напълваме разполовения лук с готовата вече смес и го подреждаме в тава, доливаме останалия бульон. Изпичаме ястието от пълнен лук във фурната за около 30 минути и го поръсваме с наситнен магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: