Манджа от леща с ориз

13/04/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита леща варим в 5 ч.ч. подсолена вода до полуомекване.

Прибавяме измития и почистен ориз, нарязаните скилидки чесън и варим, докато лещата и оризът поемат водата и останат сухи.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, добавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато останат на мазнина.

Сипваме запръжката при лещата, поръсваме с чубрица и ситно нарязания магданоз. Подправяме с лимонов сок. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: