Предястие с леща

14/04/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата и я отцеждаме. Нарязваме сланината на кубчета и ги запържваме леко в тиган. Прибавяме брашното и заливаме с 2 ч.ч вода или отвара от лещата.

Сипваме и лещата и бъркаме, докато получим гъста смес. Подправяме с щипка захар и оцет на вкус. Изсипваме лещата в средата на чинията за сервиране.

Сваряваме твърдо яйцата, обелваме ги и нарязваме на четвъртинки. Шунката нарязваме на тънки филийки и всяка навиваме на фунийка.

Около купчинката поставяме резенчета от сварените яйца и фунийките шунка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: