Пикантни бъркани яйца с чоризо

15/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Отсега нататък любимата ни подправка за яйца вече ще бъде чоризото и ще си ги хапваме с удоволствие"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете чоризото на парчета.

Загрейте малко зехтин в дълбок тиган и запържете чоризото до златисто. Нарежете чери доматите на половинки и прибавете в тигана при наденичките. Добавете балсамовия оцет и усилете котлона.

Гответе за кратко, докато оцетът карамелизира и острият му аромат се изпари. Спрете котлона и прибавете листата на стрък босилек, нарязани на едро.

Разтопете масло в отделен съд.

Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Посолете и подправете с черен пипер. Натрошете козето сирене и добавете стръка пресен лук, нарязан на едро. Разбъркайте и изсипете сместа в тигана.

Гответе яйцата за 3-4 минути на умерен огън като разбърквате. За по-пикантен вкус добавете щипка люто чили.

Сервирайте бърканите яйца в дълбока чиния и поставете отгоре карамелизираните наденички с чери домати.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: