Пухкав ябълков кекс

13/03/2017
Мария А.
отМария А.Новак
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо944 188
  • Преглеждания за месеца44357
  • Преглеждания за седмицата1357
  • Коментирана49 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 136 гласували
5 74
4 33
3 19
2 9
1 1
Дай твоята оценка: