Шишчета от риба на жар

11/06/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1200 г филе
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • чушки - 200 г
  • гъби - 200 г печурки
  • люти чушлки - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • киви - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • къри - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата, чушките, гъбите, чушлетата и лука на парчета, достатъчно големи, за да ги набодете на шиш.

Объркайте ги с черния пипер, солта и лимоновия сок и оставете сместа да престои около час.

Редувайте на шишчетата парчета риба, загънати в тънки филийки бекон, с чушка, гъбка, лук, чушле, резен киви, докато свършат продуктите, поръсете ги с кърито и ги печете на жар, като ги мажете с масло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: