Макарони с кайма и сос Бешамел

06/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАКопирайтър37451573
"Макароните са супер, когато са приготвени с кайма и повечко сос Бешамел"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 031
  • Преглеждания за месеца2338
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в гореща вода с малко сол за 8 минути и се отцеждат. Смесваме с натрошено сирене, сипват се в тава 24 см.

В тиган се загрява олио, запържват се лукът и морковът, добавя се каймата да стане на трохи и се овкусява с подправки. Накрая се смесва с доматено пюре и разпределяме върху макароните.

Приготвя се сосът, като в тенджерка се разтопява масло, сипва се брашното да стане златисто и добавяме по малко прясно мляко.

Разбърква се с тел докато сгъсти и се овкусява, като накрая се сваля от огъня и добавяме настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 25 минути, поръсва се с останалия кашкавал и връщаме за 5 минути във фурната да се разтопи. Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: