Паламуд консерва

24/04/2013
Daniela D.
отDaniela D.Новак2
"Рецепта за маринован паламуд, който извадихме директно от тефтерите на морските вълци!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 610
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки.

Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме. В четири литрова тенджера наливаме до половината вода прибавяме подправките и оставяме да заври.

След като заври потапяме рибните парчета. Рибата трябва да се попари добре за да може да се изкара лесно коста. След като сме изчистили всички трахули от коста, разреждаме доматеното пюре с вода и го запържваме.

Режем краставичките на кръгчета. Вземаме бурканчета половинки на дъното сипваме доматено пюре 1 лъжица, редим риба, краставички и пак пюре - и така, докато се напълнят бурканчетата. Затваряме и стерилизираме 2 часа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.9
Общо 8 гласували
5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: